Despre inelul de logodna si cum il alegem.

Inelul de logodnă este o bijuterie ce reprezintă promisiunea căsătoriei, simbolizează iubirea, devotamentul și angajamentul față de partenerul iubit. Este poate, cea mai semnificativă bijuterie aleasă și dăruită persoanei iubite, marcând începutul călătoriei în doi.  

Atunci când alegem un inel de logodnă, este bine să luăm în calcul următoarele aspecte: 

1) Forma inelului, respectiv a pietrei centrale. 

Dacă știți forma pietrei centrale, veți 'scuti' foarte mult din vânătoarea inelului de logodnă. Fiecare formă se cuantifică diferit, iar prețul per carataj poate fi semnificativ diferit. Astfel, este posibil să puteti obține o piatră de formă ovală mai mare la același preț cu o piatra de formă "emerald" mai mică, știut fiind că cea din urma are un pret mai mare per carataj. Ca și forme principale de pietre, printre cele mai comune sunt: rotund, princess, oval, emerald, radiant, cushion, pear. Pe langa acestea, mai intalnim si alte forme precum inima, asscher, marquise, bagheta, etc. 

2) Metalul dorit. 

În ceea ce privește metalul dorit, aici puteți alege între aur alb, galben, roz, de orice carataj doriti, însă recomandarea este de cel puțin 14K. Platina este de asemenea, o recomandare excelentă, întrucât platina este un metal mai dur ca aurul. În orice caz, dacă nu optați pentru platină, este bine de știut că puteți cere bijutierului ca măcar montura pietrei să fie executată din platină, pentru o mai bună susținere pe termen lung.

3) Caratajul aproximativ dorit. 

Vechea dilemă cantitate vs. calitate se poate aplica și în aici. Unele persoane doresc o piatră cât se poate de mare pentru bugetul ales, indiferent de culoarea și claritatea acesteia, alte persoane doresc un diamant cat mai transparent si cu o claritate cat se poate de bună, indiferent de mărimea si caratajul acesteia. 

4) Masura corectă. 

Un aspect foarte important în achiziția unui inel de logodnă este aflarea măsurii corecte a partenerei. Deși sunt foarte multe posibilități pentru a face asta, cea mai recomandată este aducerea fie a partenerei la bijutier, pentru luarea măsurătorii corecte de către acesta, sau aducerea la bijutier a unui inel pe care știți că partenera îl poartă pe degetul inelar. Dacă doriți să măsurați dvs. inelul, atunci se procedează la măsurarea cât mai exactă a diametrului unui alt inel de-al partenerei. Pentru mai multe detalii și pentru tabelul de masuri, va rugăm să accesați Ghidul de mărimi. 

5) Certificatul diamantului central. 

Inelul de logodnă este poate cea mai semnificativă bijuterie aleasă și dăruită persoanei iubite, marcând începutul călătoriei în doi, și totodată și cea mai scumpă. Inelul de logodnă este o bijuterie pe care partenera o va purta aproape zilnic, pentru tot restul vieții. De aceea este bine să vă luați timp și să țineți cont, în achiziția inelului, de certificarea pietrei/pietrelor. Este de preferat ca cel putin piatra centrala să vină însoțită de certificarea unui laborator recunoscut internațional, cu un 'report number' verificabil pe website-ul laboratorului.   

6) Bugetul. 

Stabiliți-vă un buget înainte de a porni la drum în căutarea inelului și specificați-l bijutierului care vă consultă în acest proces. În funcție de toate celelalte aspecte de mai sus, acesta va ști să caute și să vă ofere cea mai buna ofertă care să cumuleze toate dorințele dvs. 

Suntem specializați în consultanță si achiziție de inele de logodnă și vă stam la dispoziție pentru orice alte informații și/sau nelămuriri. Puteți găsi datele noastre de contact aici.